Perusahaan Di Sragen 90.6% Tak Memiliki Peraturan Perusahaan

Kamis, Desember 06, 2012
Lowongan Perusahaan Di Sragen

solopos.com Sragen - Sekitar 90,6% perusahaan ing Sragen sak iki durung duweni angger-angger perusahaan. Soko 652 perusahaan sing tercatat ing Dinas Tenaga Kerja dan Transmigrasi (Disnakertrans) Sragen mung 44 perusahaan sing duweni angger-angger perusahaan lan 17 perusahaan duweni Perjanjian Kerja Bersama (PKB).

Kepala Bidang Bina Lindung Tenaga Kerja Disnakertrans Sragen Sunindar mengatakan soko 652 perusahaan Kuwi 19 perusahaan Maslup perusahaan gedhé 93 perusahaan Pating lan sisane perusahaan cilik.

Perusahaan gedhé yoiku perusahaan sing jumlah tenaga kerjane luwih soko 100 wong. Perusahaan menengah jumlah tenaga kerjane antarane 25-100 wong lan perusahaan cilik jumlah tenaga kerjane sak ngisore 25 wong.

Sesuai Undang-Undang Nomor 13/2003 babagan Ketenagakerjaan ungkapnya perusahaan sing wajib duweni angger-angger perusahaan njih puniko perusahaan sing jumlah tenaga kerjae minimal 10 orang.

Kepala Disnakertrans Sragen Tasripin ngungkapne deweke wes njaluk babeh perusahaan sak cepete nggawe angger-angger perusahaan. Angger-angger kuwi diperlokne ben genah hak lan ayahan karyawan lan hak lan ayahan perusahaan.

Sunindar nerangke mongso iki ono puluhan perusahaan ing Sragen sing lagi proses nggawe angger-angger perusahaan. Angger-angger perusahaan sing digawe nuju UU Nomor 13/2003 lan kepentingan pihak terkait jero perusahaan kuwi. Deweke nyontohne ikhwal bonus lan deviden kanggo karyawan sakbenere ora diatur UU Nomor 13/2003 . Nanging masalah kuwi biasane tercantum no jero angger-angger perusahaan awit ono kepentingan soko keloro belah pihak.

Disnakertrans njaluk ben kabeh perusahaan gedhé lan menengah sing jumlahe 112 perusahaan sak cepete nggawe angger-angger perusahaan

Sumber berita : solopos.com

Komentar Perusahaan Di Sragen 90.6% Tak Memiliki Peraturan Perusahaan

Jangan menaruh live link dikomentar dan sampai saat ini baru 2 komentar untuk update Perusahaan Di Sragen 90.6% Tak Memiliki Peraturan Perusahaan dengan id 8622109634017961343.

SOLOPOST.CO.ID

Bukan hanya di sragen aja mbah ..
di beberapa kota lain juga sama halnya..

10/9/13 07:45
NetterKu

Ulasan yang menarik, tapi terlalu spesifik ngeyinggung hnya di perusahaan daerah sragen, di daerah saya jga byk kok....

28/9/13 16:50