Google Translate Bahasa Jawa Kamus Indonesia Online

Google translate bahasa jawa, judulnya memang sangat mengundang keingintahuan. Kita tahu google sendiri walau memang bisa dan support untuk bahasa jawa akan tetapi untuk translatenya memang belum memasukan bahasa jawa kedalamnya. Nah untuk itu lah saya ada sedikit mainan walau memang sangat sangat sederhana sekali namuan kalau di kembangkan mungkin bisa berguna untuk semuanya.

Untuk yang mencari kamus bahasa Jawa mungkin untuk mainan saya ini belum komplit dan masih awur awuran, lha gimana lagi saya juga tidak bisa coding apalagi untuk mengisi kosakata yang begitu banyaknya. Saya cuman bisa membuat semampu saya sesuai apa yang saya dapatkan untuk mengembangkan Google translate bahasa Jawa. Google translate ke bahasa jawa ini hanya support bahasa Indonesia ke bahasa jawa. Dan itupun google translate dalam bahasa jawa ini bahasanya campur campuran. Awalnya ingin membuat google translate bahasa jawa halus eh ternyata saya kurang banyak juga kosa katanya terus kepingin nambahi google translate bahasa jawa krama masih saja kurang lagi dan kebingungan jadi akhirnya membuat google translate bahasa jawa ngoko wae ha3.

Saya namakan google translate bahasa jawa cuman mendompleng nama google saja biar terkenal wkwkwk. Ndak dink cuman saya namai begitu dikarenakan orang sudah sering mendengar google translate. Jadi sekalian saya jadikan satu saja kamus bahasa indonesia ke jawa menjadi Google translate bahasa jawa. Jika nantinya google sudah support bahasa jawa tinggal dompleng lagi translatenya. Wong namanya juga coba coba. Ingin mencoba karya anak Sragen ini silahkan, kalau ada masukan silahkan juga saya terima, kalau ada yang mau mengupdate database silahkan saja, kalau ada yang copas silahkan saja tapi maaf jika nantinya saya redirect ke page saya ini :)).

Hasil translate bahasa Indonesia ke Jawa




Bagus tidak, semoga tidak biar pada mau ngembangin untuk kamus bahasa jawa ini. Apalagi untuk para remaja abg, mosok senengnya ngembangin bahasa alay nan lebay malah bahasa Internasional seperti bahasa Jawa ndak pada tahu :p. Kalau kepingin menyumbang kosa kata silahkan saja bisa memakai exel, ms access dengan kolom kata Indonesia dan kata Jawa. Atau juga bisa dengan notepad dengan delimeter koma dan perline. Contohnya cinta, tresno trus di enter tulis lagi :D

Perhatian

Kamus jawa ini dikembangkan sendiri dengan server gratisan,sering limited bandwith, akibatnya akun di suspen. Makasih semua celaannya, SEMANGAT



Relasi Google Translate Bahasa Jawa Kamus Indonesia Online

Ariskevin siringoringo

wkakawkawk ane sebagai Orang yang dari Luar jawa, merasa beruntung banget dapat trnaslate onlinenya mas Bowo Ne.. Mantap Mas Bowo Thanks Banget, ane Jadi Bisa Bahasa Jawa Ni, walu translate Dulu..cakckackakc

24/7/12 09:55
addyn

mantappp lah maenannya . . .
yang untuk bahasa ngapak nya nda ada yow wkwkwk

24/7/12 22:41
dedy

apik

24/7/12 23:28
kevin Ringo

Klo dari bahasa Jawa ke Indo Bisa Gak Mas ..

2/8/12 14:29
Edy

Belum di baca mas heee

7/8/12 08:29
Richo Vermansyah

Mas Kulo nerjemahno tapi kk gg lengkap yo kulo yo dadi bengong

11/9/12 13:52
eddy

apik tenan kuwi nek biso dikembangke aku setuju banget mas

19/9/12 20:22
Fortuner SUV Terbaik

mantap informasi nya bosss

21/9/12 19:01
Ryan Ajie

script ne opo mas

2/10/12 19:55
Anonymous
Anonymous

mboten saged!!!

2/10/12 20:35
reja gokil

kok ora iso

14/10/12 20:44
Bowo Ekowidodo Sragen

aku iso kok :o

15/10/12 09:50
Anonymous
Anonymous

bisa digunakan..walau belum komplit plit plit... makasih

16/10/12 08:18
Anonymous
Anonymous

aku iso kok...

17/10/12 16:57
ibnu imbang

NDOBOSSS OOOMMMMMMMMMMMMM.....GOL GOL'I...

1/11/12 21:50
Anonymous
Anonymous

aku tisno goro koe

15/11/12 17:03
Iqbal dwi maulana

OJO MANEH SI ……………. SING ASALE BANYU SAP SIJI
LHA MBEK SI ………….. IKU ASALE BANYU BUMI SAP PITU
TAK RAJAH KALA CAKRA DINO PITU PANUTANKU NABI PITU NABIKU
TAK DUDUL JEBOL-JEBOL-JEBOL KARONO ALLAH

27/11/12 20:30
Anonymous
Anonymous

Cak, kok ora iso yo? Tadinya mah pas pertama bisa, eh pas selajutnya ngga bisa.

6/12/12 21:57
Kaos Anime

Ijin nyecrap mbah :)

13/12/12 00:29
elangajib

ijin translate mbah,, :)

13/12/12 15:31
Informasi

mbah, kodenya aku copy ya :D

29/12/12 21:58
Bimasakti85

makan >> nyaplok

hahaha...

2/1/13 11:34
Bowo Ekowidodo Sragen

wkekek, lha aku kui njupuk database ko mbuh ono aplikasi trus tak kopas ngono wae ha3

3/1/13 01:01
Anonymous
Anonymous

hebat saya dukung kreatifitas anda ,salut

3/1/13 14:16
arbi yulianto

pakde enggak iso

9/1/13 15:52
professorwriting
11/1/13 14:38
Anonymous
Anonymous

gan, klw dari bahasa jawa ke indonesia bagmana caranya?

12/1/13 00:53
Anonymous
Anonymous

ih,nggakbisa-_-anjiir

13/1/13 09:13
sridewi anak 9f

Sangkuriang Versi Bahasa Jawa

Dicaritakake nak Raja Sungging Perbangkara lunga berburu. Ning tengah hutan sang Raja buang pipis sing ditadahi ono ing godhong caring. Ono babi hutan jenenge Wayung sing isih topo pengen dadi manungsa ngombe banyu pipis iku, Wayung sing meteng lan nglahirke bayi ayu. Bayi iku digawa neng keratin karo bapake lan diparingi jeneng Dayang Sumbi alias Rarasati. Akeh Raja sing pengen minang, naming rak ono sing ditampa.
Akhire kathah raja ingkan saling perang. Dayang Sumbi banjur ngasingke awake dhewe ono ing bukit dikancani asu lanang, jenenge Tumang. Nembe asik nenun, torak sing dienggo nenun kain tiba ing ngisor. Dayang Sumbi merga ngrasa males, ngucap tanpa dipikir dawa, deweke ngucap barang sapa iso mbalikke torak sing tibo mau, nak wong lanang bakal dijadike bojone. Tumang mbalikke torak lan diparingke marang Dayang Sumbi. Dayang Sumbi akhire nglahirke putra sing diparingi jeneng Sangkuriang.
Pas Sangkuriang berburu ono ing hutan, Tumang dikongkon ngoyak babi wadon Wayung. Marga Tumang ora manut banjur dipateni dening Sangkuriang. Atine Tumang diparingke marang Dayang Sumbi, banjur dimasak lan dipangan. Sakwise Dayang Sumbi ngerti nak sing dipangan iku atine si Tomang, Dayang Sumbi dadi murka lan ngepruk sirahe Sangkuriang karo sendok sing digawe seko tempurung kelapa nganti gawe bekas lecet.
Sangkuriang banjur lunga ngembara muteri dunia. Saksuwine mlampah menyang wetan akhire tekan daerah kulon meneh lan ora sadar wes balik ono ing panggonane Dayang Sumbi, panggone ibune. Sangkuriang orak ngenali nak putri ayu sing ditemoni iku Dayang Sumbi – ibune dewe. Merga padha rak ngertine banjur kedadean padha saling tresna. Ora sengaja Dayang Sumbi ngerti nak Sangkuriang iku putrane dewe, merga anane tandha lecet ing sirahe Sangkuriang. Nanging Sangkuriang rak gelem terimo lan ngeyel njaluk rabi karo Dayang Sumbi. Banjur Dayang Sumbi nyuwun marang Sangkuriang supadhos digawekke perahu lan tlogo kanggo mbendung kali Citarum , diparingi wektu sewengi. Sangkuriang nyanggupi.
Banjur digawe perahu seko wit sing tukul ono ing wetan, tunggul/pokok wit iku malih dadi gunung Ukit Tanggul. Rantinge dikumpulke ono ing kulon lan dadi Gunung Burangrang. Dibantu karo guriang , bendungan iku wes meh dadi. Tapi Dayang Sumbi nyuwun marang Sang Hyang Tunggal supadhos maksude Sangkuriang iku rak kedadean. Dayang Sumbi banjur nyebarke irisan boeh raring (kain putih tenunane), pas iku srengenge metu saka wetan. Sangkuriang jadi wedhi, ing angkara murka bendungan sing ono ng Sanghyang Tikoro dijebol, sumpelan aliran kali Citarum dibalangke marang wetan lan dados awujud Funung Manglayang. Banyu Talogo Bandung akhire asat meneh. Prahu sing digawe karo susah payah iku dipancal menyang lor lan malih wujud dados Gunung Tangkuban Prahu.

Sangkuriang trus ngoyak DAYANG Sumbi sing mendadak ngilang ono ing Gunung Putri lan malih wujud jadi kembang jaksi. Sangkuriang dhewe sakbare tekan ono ing panggonan sing diarani Ujung berung akhire banjur ngilang marang alam ghaib (ngahiyang)


20/1/13 12:31
Anonymous
Anonymous

gak bisa kie bosok..

22/1/13 15:02
ika yuliani

sampah

27/1/13 07:44
Cara Download

wuih...
keren :)

27/1/13 18:42
Anonymous
Anonymous

kgk bisa,,.

29/1/13 19:01
Fina Norfila

ah nipu

30/1/13 14:13
Kanti Miyosi

kata katanya kok masih ada yang bahasa indo ya??

30/1/13 15:31
Anonymous
Anonymous

wah, bagus" (y)

30/1/13 18:23
Anonymous
Anonymous

seh ono indonesiane

30/1/13 23:18
bangnes

Jawa ke bhs batak bisa gak mas? :)

1/2/13 15:32
717cinema

Sabar soob,, dan teruuuss semangat ya :D
Yang nyela belum tentu bisa tu buatnya soobb,,
hehehe :)
jujur,, saya sering mampir ke blog ini sob,, Terimakasih tutorialnya !!
Salam manis dari www.717cinema.com

Jangan lupa berkunjung balik ya :)

1/2/13 18:36
rendro16

wah bagus juga ya, kayaknya bisa nih dikembangkan :D

1/2/13 19:43
kyuhyun oppa
kyuhyun oppa

semoga bisa terus dikembangkan dan bermanfaat :)

6/2/13 14:14
Ąříę Přąbôwô

\(T_T)/ Namaqu Arie Prabowo
Tp aq tidak bisa bahasa Jawa...
Ya Allah...
Tolong Sobat....

5/3/13 16:59
Anonymous
Anonymous

Cukup bermanfaat, semoga tetap terus dikembangkan...
terima kasih sebelumnya untuk aplikasi translatornya.. :)

15/3/13 00:18
Pangais bungsu

ko gk bisa di akses

25/3/13 11:54
Anonymous
Anonymous

iki pie gan carane,kok ra kenek tak jajal

31/3/13 22:08
Anonymous
Anonymous

siapa nama kamu

4/4/13 20:03
Kami Iqbaal

piye kabar Kabeh becik gak

6/4/13 15:20
Anonymous
Anonymous

bosone ngawur, ora godhak wowkwowkwowkwowk

23/6/13 14:34
Anonymous
Anonymous

ora opo2 mas, sing penting sampeyan wani...okelah kalau begitu

8/7/13 16:02
edisure

Kalo GEMAN itu artinya apa ya mas?

7/8/13 11:40
GSMLokal | Portal Berita Teknologi Terbaru

dino iki ingsun Nyaplok sego :v
nyaplok :v

12/8/13 23:21
SAKE XP

wkwkwk...
keren bos..

26/8/13 16:22
pc

aplikasinya gan ada ga..

10/9/13 20:19
Ari yanto

wakakakakaaaa

18/10/13 15:03
Anonymous
Anonymous

iki wus pas utowo durung ya artine kok tambah susah kanggo ing eja kwkwkwkwkwkkww

22/10/13 23:53
Gicthaa Bebehh

Yang pake Bahasa jawa timur dong min translet.ny

26/11/13 18:36

[ 56 ] Komentar Google Translate Bahasa Jawa Kamus Indonesia Online

Jangan menaruh live link di kotak komentar.